Daisypath Anniversary tickers

How To Make: Coslow Salad & Potato Salad

ok, kali ni i nk share sket resepi yang i prepared for BBQ nite..juadah ni mendapat sambutan yang hangat sehingga mendapat kepujian kelas pertama =).

POTATO SALAD

1 kg kentang - i used kentang import..local pon bleh.
10 biji bwg merah (K) - ini hiris..dan goreng dengan minyak sket sampai its turn brown,mcm bawang goreng tu..tp x garing taw.

fresh rosemary-ini hasil rembatan di cfour,chopped.

daun bawang-potong..errr..can i sy bolat2..gaya biasa org potong la.

black paper kisar, mix italian herbs.., garam.

1. rebus dulu kentang dgn kulit (utk kekalkan kemanisan) sampe empok. pastu potong dadu. kulit terpulang,korang nk keep atau buang.i buang separuh bogel.

2. mix kan dgn italian herbs, black paper, bawang goreng, daun bawang, rosemary,garam,2/3 sudu minyak zaitun.

3. siap,elok mix semua time kentang masih panas..baru bangkit keharuman.


COSLOW

kobis bulat- cincang
carrot - parut
mayonis
lada sulah, black paper
garam

mix all togather..sejuk kan. mudah bukan?

tambahan menu...


SALAD BUAH! sila tunggu entry seterusnya ok!.

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP