How To: Spagetti Aglio Olio

asyik post resepi je kan aku ni? ni semua hubby yg request..ecece..betol ka semah?

hik hik hik...

maka acara merembat bahan-bahan di cafor..

  • spagetti
  • capcicum (merah/hijau) terpulang
  • lada hitam
  • sotong/udang
  • chilies flakes - korang kisar jek cili kering, tanpa air taw..kisar kasar2 baru nampak structure sket..
  • 1 kiub ayam
  • garam,gula
  • italian herbs
  • cendawan portobello
  • minyak zeton

jom kita prepare...

  • potong sotong/udang ikut la style tersendiri, capcicum tu potong panjang2..mcm hiris cili besar, cendawan cara potongan bwg
  • panas kan 3 sudu (B) minyak zeton, tumis bwg puteh (3) biji sampai naik baru..masukan italian herbs, chilies flakes,kiub ayam,sotong/udang..jgn lama sgt if pakai seafood
  • masukkan spagetti yg dh rebus dan di tos, mixed
  • masukkan hirisan capcicum, cendawan, garam & gula.

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP